Полуфабрикатите са вредни за фигурата?

вредни

В съвременния свят човек се опитва да улесни живота си, измисляйки различни джаджи, домакински уреди и т.н., докоснал се е и храна. Днес почти във всеки магазин можете да закупите полуфабрикати: котлети, кнедли, вареники, syrniki, палачинки и така нататък. Толкова е лесно да се сложи в тиган, няколко минути и вечерята е готова, това е идеалното решение за мързеливи или заети хора. Но всеки медал има две страни, така че лекотата на приготвяне на полуфабрикати е напълно забранена от тяхното увреждане на здравето и фигурата.

Продукти с изненада

Ако разгледаме състава на полуфабрикатите, то информацията съвсем не е приятна. Тези продукти съдържат много вредни мазнини и леки въглехидрати, както и подобрители на солта и вкуса, които са вредни за здравето и формата на всеки човек. Тук например домашно приготвените пилешки пържоли могат да се считат за диетично ястие, тъй като съставките за тяхното приготвяне са използвани само естествени и нискокалорични. Какво не може да се каже за котлетите, закупени в супермаркетите, като част от тези котлети със сигурност има много мазнини, соя, което означава, че съдържанието на калории в такъв продукт се откроява.

В полуфабрикатите се съдържа натриев глутамат, който всъщност е канцероген и въздействието му върху организма води до катастрофални резултати. В допълнение, оцветителите и стабилизаторите, които се съдържат в полуфабрикатите, влияят отрицателно на имунитета и също причиняват различни алергични реакции. Ако ядете често такива продукти, здравето ви ще се влоши значително след известно време.

Жалко за най-популярните полуфабрикати

Пелмени. Дори домакинските кнедли са вредни за фигурата, тъй катосъчетават месо и тесто и тази комбинация е трудно смилаема в стомаха. В закупените кнедли можете да намерите растителни и дори генетично модифицирани протеини и това ще се отрази не само на вашата фигура, но и на вашето здраве.

Полуфабрикати от месни или рибни продукти, например котлети, зелеви кифли и др. В такова месо недобросъвестните производители добавят много мазнини, растителни протеини, мазнини. Всичко това определено ще се отрази на вашето здраве и фигура.

Хранителни добавки, използвани в полуфабрикати

Ако виждате следните добавки в продуктите, изобщо не ги купувайте:

  1. Натриевият нитрат (натриев нитрат), с изключение на полуготовите продукти, се съдържа в бекона, колбасите и колбасите. Този канцероген може да причини рак.
  2. Бутилиран оксианизол (BHA) и бутилиран окситолуен (BHT) също могат да бъдат намерени в дъвки, пържени картофи, сухари, а също и в зърнени закуски. Тези окислители влияят отрицателно на човешкото тяло и допринасят за развитието на рак.
  3. Пропил галат (пропил галат), в допълнение към полуготовите продукти, може да се добавя към супи и юфка за бързо приготвяне. Тази добавка може също да доведе до онкологично заболяване.
  4. Натриев глутамат - добавка подобрява вкуса и мириса не само на полуфабрикати, но и на други продукти. Използването на такива храни причинява главоболие, гадене и проблеми с нервната система. Освен това глюкаматът води до пристрастяване и естествените продукти ще изглеждат напълно безвкусни.

  • Аспартамът е необходим, за да бъде продуктът сладък. Такава добавка може да причини диария, проблеми с нервната система, както и по-сериозни последици.
  • Долу мързел

    Надяваме се да разберете, че полуфабрикатите не са добър избор за храна. Затова приготвяйте сами храната, като използвате само естествени продукти. Месото се пече най-добре във фурната, така че ястието ще се окаже диетично и много вкусно. Също така гответе за двойка, за да запазите всички полезни неща.