Полуфабрикатите са вредни за фигурата?
В съвременния свят човек се опитва да улесни живота си, измисляйки различни джаджи, домакински уреди и т.н., докоснал се е и храна. Днес почти във всеки магазин можете да закупите полуфабрикати: котлети, кнедли, вареники, syrniki, палачинки и така нататък. Толкова е лесно да се сложи в тиган, няколко минути и вечерята е готова, това е идеалното решение за мързеливи или заети хора. Но всеки медал има две страни, така че лекотата на приготвяне на полуфабрикати е напълно забранена от тяхното увреждане на здравето и фигурата.
Продукти с изненада
Ако разгледаме състава на полуфабрикатите, то информацията съвсем не е приятна. Тези продукти съдържат много вредни мазнини и леки въглехидрати, както и подобрители на солта и вкуса, които са вредни за здравето и формата на всеки човек. Тук например домашно приготвените пилешки пържоли могат да се считат за диетично ястие, тъй като съставките за тяхното приготвяне са използвани само естествени и нискокалорични. Какво не може да се каже за котлетите, закупени в супермаркетите, като част от тези котлети със сигурност има много мазнини, соя, което означава, че съдържанието на калории в такъв продукт се откроява.
В полуфабрикатите се съдържа натриев глутамат, който всъщност е канцероген и въздействието му върху организма води до катастрофални резултати. В допълнение, оцветителите и стабилизаторите, които се съдържат в полуфабрикатите, влияят отрицателно на имунитета и също причиняват различни алергични реакции. Ако ядете често такива продукти, здравето ви ще се влоши значително след известно време.
Жалко за най-популярните полуфабрикати
Пелмени. Дори домакинските кнедли са вредни за фигурата, тъй катосъчетават месо и тесто и тази комбинация е трудно смилаема в стомаха. В закупените кнедли можете да намерите растителни и дори генетично модифицирани протеини и това ще се отрази не само на вашата фигура, но и на вашето здраве.
Полуфабрикати от месни или рибни продукти, например котлети, зелеви кифли и др. В такова месо недобросъвестните производители добавят много мазнини, растителни протеини, мазнини. Всичко това определено ще се отрази на вашето здраве и фигура.
Хранителни добавки, използвани в полуфабрикати
Ако виждате следните добавки в продуктите, изобщо не ги купувайте:
- Натриевият нитрат (натриев нитрат), с изключение на полуготовите продукти, се съдържа в бекона, колбасите и колбасите. Този канцероген може да причини рак.
- Бутилиран оксианизол (BHA) и бутилиран окситолуен (BHT) също могат да бъдат намерени в дъвки, пържени картофи, сухари, а също и в зърнени закуски. Тези окислители влияят отрицателно на човешкото тяло и допринасят за развитието на рак.
- Пропил галат (пропил галат), в допълнение към полуготовите продукти, може да се добавя към супи и юфка за бързо приготвяне. Тази добавка може също да доведе до онкологично заболяване.
- Натриев глутамат - добавка подобрява вкуса и мириса не само на полуфабрикати, но и на други продукти. Използването на такива храни причинява главоболие, гадене и проблеми с нервната система. Освен това глюкаматът води до пристрастяване и естествените продукти ще изглеждат напълно безвкусни.
Надяваме се да разберете, че полуфабрикатите не са добър избор за храна. Затова приготвяйте сами храната, като използвате само естествени продукти. Месото се пече най-добре във фурната, така че ястието ще се окаже диетично и много вкусно. Също така гответе за двойка, за да запазите всички полезни неща.
- ГМО не са вредни за нашето здраве, освен ако не ги ядем!
- Опасни ли са хапчетата за отслабване за здравето
- 4 М; Повечето методи; CONOMIC За D; запушете тръбите без токсични продукти
- Пресни продукти от; удар; s и pr; ts; л; работните места вече не са тенденция, а потребност
- Играчката пеперуда за часове забавление за вашата котка - Продукти